Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

DE WIEKSLAG

In de Wetzerstraat in Alken, bouwde Houben de nieuwe campus van vzw De Wiekslag, een organisatie binnen de Bijzondere Jeugdbijstand.

Campus bijzondere jeugdzorg "De Wiekslag"

De nieuwe campus omvat drie bouwvolumes: twee gebouwen waar jongeren tijdelijk kunnen verblijven en een administratieve hoofdzetel. In de twee woongebouwen zijn telkens twee leefgroepen van tien kamers ondergebracht, die op hun beurt opgesplitst zijn in twee entiteiten met vijf kamers.

Ondanks de kleine wooneenheden, was het een uitdagend technisch complex project voor Houben. De bovenverdieping steekt op bepaalde plaatsen uit over de benedenverdieping om een overdekt schaduwterras te creëren. De uitkragingen zijn gerealiseerd met omgekeerde balken die volledig zijn weggewerkt onder de ramen. Voor de afwerking van de onderzijde werden steenstrips geïnstalleerd. Ook de ramen zijn bijzonder omdat er op sommige plaatsen gewerkt is met wisselende glasvlakken. In eenzelfde raam kan één glasblad volledig buiten het gevelmetselwerk vallen, terwijl het opengaande gedeelte zich op gelijke hoogte van het binnenmetselwerk bevindt. Alles werd nauwgezet uitgewerkt volgens EPB- en isolatietechnische eisen.

PROJECTGEGEVENS
Locatie: Alken
Bouwheer: De Wiekslag vzw
Architect: lava architecten
Uitvoering: November 2016 – mei 2018

Build (Openbaar)
Woonzorgcentrum – Assistentiewoningen
Wetzerstraat 14, 3570 Alken
Opgeleverd