Referentiefiche: Residentie Hungaria - Leuven

De indrukwekkende renovatie van een iconisch industriegebouw tot een luxe residentie van appartementen, city lofts en penthouse.

Aan de hippe Vaartkom in Leuven startte de TM Houben-Vanhout.pro eind 2017 de renovatie van het iconische industriegebouw Hungaria in opdracht van projectontwikkelaar L.I.F.E..

Met respect voor de eigenheid van het gebouw werden hedendaagse woningen gecreëerd: 82 studio’s (city lofts), 62 appartementen en 17 luxe penthouses. Bovenop de bestaande structuur werden twee extra dakverdiepingen met penthouses toegevoegd. Het project combineert de authentieke elementen zoals de specifieke gevel, de statige inkomhallen en vele raampartijen met nieuwe elementen zoals moderne interieurmaterialen en riante terrassen.

Het pand heeft een energetisch duurzaam karakter. Zowel in de nieuwbouw als in de gerenoveerde delen werden de glaspartijen en het verluchtingssysteem zo energiezuinig mogelijk gerealiseerd.

De TM Houben-vanhout.pro werkte voor dit project met een strikte planning op basis van de Lean-principes.

 

 

Hungaria

Projectgegevens:

Leuven Vaartkom 29-35, 3000 Leuven Residentieel Privaat , Build Renovatie Voorlopige oplevering 2017-2020 € 23.725.685,13
I Love Hungaria nv, Mechelsesteenweg 64/401 Wijsch multiprofessionele architectenvennootschap, Aarschotsesteenweg 87, 3012 Leuven Wilsele Nee Ja