Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Jaak Tassetschool - Pelt

In opdracht van nv DBFM Scholen van Morgen realiseerde Houben de Vrije Gesubsidieerde Basisschool Neerpelt-Centrum.

Jaak Tassetschool

In opdracht van nv DBFM Scholen van Morgen realiseerde Houben de Vrije Gesubsidieerde Basisschool Neerpelt-Centrum, ook wel Jaak Tassetschool genoemd.

De basisschool van het centrum bracht drie vestigingsplaatsen samen op één site, nl. in de Jaak Tassetstraat te Neerpelt. Op deze site is eveneens de gemeentelijke kinderopvangdienst ondergebracht en een (gemeentelijk) turnlokaal dat ook na schooltijd wordt gebruikt. 

Het nieuwe schoolgebouw omvat 12 klassen, een multifunctionele ruimte, administratieruimten en een leraarskamer, de nodige circulatieruimten, sanitaire voorzieningen, lift, computerlokaal en overdekte speelruimtes voor zowel kleuters als lagere schoolkinderen. De speelplaatsen functioneren na de schooltijd als openbare ruimte: een vrij doorgangsgebied voor de bewoners van de achterliggende woonwijk en als speelruimte voor de kinderen van Neerpelt. 

Dit bouwproject werd in 2019 door Bouwunie Limburg bekroond met de titel ‘Het Beste Bouwteam’. De jury lauwerde de goede samenwerking die door de Lean-aanpak tot stand kwam en die resulteerde in een oplevering zonder noemenswaardige opmerkingen, binnen het budget en 6,5 maanden vóór de einddatum.

LEES MEER

Team Houben is beste bouwteam van Limburg 
Getrapte innovatie moet altijd het minimum zijn

Pelt Jaak Tassetstraat 20, 3910 Pelt Onderwijs Design, Build, Finance & Maintain Nieuwbouw Definitieve oplevering

26 maanden € 5,07 Mln. DBFM Scholen van Morgen, Kunstlaan 58, 1000 Brussel a33 architecten cvba, Fonteinstraat 1a bus 0401, 3000 Leuven Ja Ja