Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

EnergyVille 2 - Genk

Op het Thor Park in Genk realiseerde Houben het project ‘Energyville 2’, een labogebouw voor hightech onderzoek naar zonnecellen en opslagsystemen.

EnergyVille 2

Op het Thor Park in Genk realiseerde Houben het project ‘Energyville 2’, een labogebouw waar hightech onderzoek gebeurt op het gebied van fotovoltaïsche toepassingen. Het EnergyVille 2 complex heeft een technologische uitstraling, maar sluit door zijn matte, ingetogen kleur perfect aan bij het industriële verleden van de voormalige mijnsite van Waterschei. Glinsterende panelen in de gevel zorgen voor subtiele nuances. Horizontale strookramen bieden een weids zicht op de omgeving.

Houben stond in voor de ruwbouw, de afwerking en de coördinatie van de neventechnieken. Het gebouw rust op een paalfundering en is hoofdzakelijk opgebouwd uit betonnen wanden, kolommen en balken, gecombineerd met een staalstructuur die aan de binnenzijde is ingevuld met houtskeletwanden. De gevels zijn bekleed met cassettes uit geanodiseerd aluminium. Aangezien het cruciaal is om het interieur van het labo- en het warehousegedeelte stofvrij te houden en de gebruikers veel belang hechten aan ruimtelijke flexibiliteit, werden er paddenstoelvloeren uit ter plaatse gestort beton geplaatst, die gepolierd en tot slot ook gecoat zijn. In het kantoorgedeelte is er geopteerd voor verhoogde vloeren.

Voor de coördinatie van de technieken maakte Houben handig gebruik van de BIM-methodiek.

 

LEES MEER

Labogebouw verenigt landschappelijk verleden met technologische toekomst (Architectura)

Genk Thor Park, Poort Genk 8310, 3600 Genk Kantoren Nieuwbouw Voorlopige oplevering

augustus 2016 - december 2017 € 6.276.000,00 Campus Energyville nv, Thor Park, Poort Genk 8310, 3600 Genk Conix RDBM Architecten bvba / INBO Architecten Ja Nee