Referentiefiche: Kindercampus Theodoor VUB - Brussel

De realisatie van een duurzame geïntegreerde kindercampus op de VUB campus in Jette.

Op de Brussels Health Campus van de Vrije Universiteit Brussel, naast het Universitair Ziekenhuis Brussel, bouwt Houben de kindercampus Theodoor.

Het nieuwbouwproject van 4.000 m² omvat een uitgebreid kinderdagverblijf, een nieuwe kleuter- en lagere school, een Huis van het Kind, een consultatiebureau van Kind & Gezin, de deelwerking Jette van het CAW Brussel en lokalen voor de scoutsgroep “de Faunaten”.

De nieuwe infrastructuur zorgt voor een uitgebreide capaciteit van 30 extra plaatsen in het kinderdagverblijf. In de kleuter- en lagere school zal er plaats zijn voor 241 kinderen.

Een heldere, leesbare structuur van de gebouwen, een duidelijke routing en hoge ambities op het vlak van duurzaamheid liggen aan de basis van het ontwerp.

Het project werd verkozen tot een van de zeven voorbeeldgebouwen in de oproep BE-exemplary 2017 door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

 

Kindercampus Theodoor

Projectgegevens:

Brussel Laarbeeklaan 103, 1090 Jette Onderwijs Build Nieuwbouw In uitvoering 600 kalenderdagen € 10.198.587,56
Vrije Universiteit Brussel (VUB), Directie Infrastuur, Pleinlaan 2, 1050 Brussel Cuypers & Q architecten bvba, Bogaardestraat 10-12, 2000 Antwerpen Nee Ja