Topeditie van Open Wervendag op Quartier Bleu

Iedereen die erbij was, zal het kunnen bevestigen: de Open Wervendag 2018 van Houben-Strabag was een groot succes. Afgelopen zondag 6 mei brachten maar liefst 3.200 wandelaars en fietsers een bezoek aan Quartier Bleu, de grootste werf van Vlaanderen aan de Kanaalkom in Hasselt. Het met zon overgoten event, dat tot stand kwam in nauw overleg met de Stad Hasselt en bouwheer Quartier Bleu, bood tal van activiteiten voor groot en klein. Het was een memorabele editie die heel wat positieve reacties opleverde.

De aanwezige bezoekers werden hartelijk ontvangen door de medewerkers van Houben, Strabag en Quartier Bleu. Ze konden in primeur fietsen door de nieuwe, gigantisch grote ondergrondse parking van de Stad. Deze is 350 meter lang en zal plaats bieden aan 2000 publieke en 500 private parkeerplaatsen. Het was een uniek fietsparcours, voorzien van licht en geluid.

De wandelaars werden rondgeleid langs twee wandelroutes in het nieuwe stadsdeel met een mooie promenade, toekomstige winkelruimtes en de aansluiting op het water van de Kanaalkom. Er worden 450 nieuwbouwappartementen gebouwd. Vanuit de ruwbouw van de penthouses hadden de vele bezoekers een adembenemend uitzicht over de hele stadsomgeving.

Na hun werfbezoek werden al de gasten verwend met een drankje en was er allerlei animatie voor de kinderen, waaronder springkastelen, go-carts, grime en spelletjes. We kijken zeer tevreden terug op deze toffe editie!

Terug naar overzicht