Houben haalt voor 40 miljoen euro aan nieuwe projecten binnen

Houben heeft weer een heel aantal nieuwe projecten in opstart. We haalden voor 40 miljoen euro aan projecten binnen op korte tijd!

 

Z33 in Hasselt - 7 miljoen euro
Houben kreeg samen met Heijmans Bouw (nu Belemco) het vertrouwen om de uitbreiding en renovatie van het tentoonstellingsgebouw Z33 te Hasselt te realiseren. Het kunstencentrum Z33 maakt deel uit van het Begijnhof, een monument in de binnenstad. De moderne uitbreiding genaamd Vleugel’58 zal dienst doen als een kunst- en exhibitieruimte. De gevel van deze vleugel contrasteert mooi met die van het poortgebouw. De werken vatten aan in juni 2017. 


© Illustraties via francesca torzo architect

Lees ook het artikel op Het Belang van Limburg.

Ter Heide Perceel 1 in Zonhoven - 8 miljoen euro
Houben kreeg het vertrouwen voor de realisatie van 4 woningen en 1 dagcentrum voor personen met een diepe of ernstige handicap. Het project heeft een totale oppervlakte van 1.680 m2 en werd ontworpen door Dierendonckblancke Architecten. Het project start op in juni 2017.


© Illustraties via Dierendonckblacnke architecten

 

Cultuurcentrum Muze in Heusden-Zolder - 9,5 miljoen euro
Houben kreeg samen met THV partners Vanderstraeten en Monument- Vandekerckhove het vertrouwen voor de renovatie en uitbreiding van het ophaalgebouw 3 & annex tot cultuurcentrum volgens een ontwerp van TV Arat architecten en Q-BUS architectenbureau. Het cultuurcentrum Muze zal deel uitmaken van een eerdere mooie realisatie van Houben: De Verdieping. De werken zullen aanvatten in augustus 2017.


© Illustraties via TV Arat architecten en Q-bus architectenbureau

 

Onderwijs & Navorsing 5 in Leuven - 7 miljoen euro
Houben kreeg het vertrouwen om de gesloten ruwbouw voor de nieuwbouw Onderwijs & Navorsing 5 in Gasthuisberg Leuven te realiseren. Het nieuwe universitaire onderzoeksgebouw zal gebruikt worden door de groep Biomedische Wetenschappen. Het gebouw is 13.000 m² groot en zal kantoren, laboratoria en ontmoetingsruimtes omvatten. Het project wordt door bruggen verbonden met bestaande onderzoeksgebouwen van de KU Leuven op de Health Science Campus waar ook het universitair ziekenhuis is gevestigd. De werken vatten aan in augustus 2017.


© Illustraties via TV Wiegerinck architecten / LOW-architecten / Royal Haskoning DHV 

 

CRC Glons in Bevekom - 7,5 miljoen euro
Houben kreeg samen met Vanderstraeten het vertrouwen om het nieuwe Control and Reporting Centre (CRC) Glons te realiseren op de legerbasis Luitenant-Kolonel Charles Roman te Bevekom. Vanuit het CRC controleert en beveiligt de Belgische Defensie het luchtruim en rapporteert men rechtstreeks aan de NAVO, zelfs in vredestijd. Het project start in augustus 2017.

Terug naar overzicht