Bouwwerken Quartier Bleu starten half januari

De werken ter hoogte van de Kanaalkom zijn ondertussen voor de Hasselaar een bekend zicht geworden. Vele stadsgenoten en toeristen komen de gigantische bouwput bekijken vanop het speciaal daartoe ontwikkeld uitkijkplatform. De term "bouwputtoerisme" is zelfs een begrip geworden. De volgende fasen van de werken zullen begin volgend jaar starten. De tijdelijke handelsvereniging HOUBEN-STRABAG zal het project Quartier Bleu bouwen. 
 
"We zijn bijzonder trots dat we als Limburgse aannemerstandem het project kunnen bouwen", verklaren Karel Luyckx, Algemeen Directeur bij HOUBEN en Marc Notermans, Regiodirecteur STRABAG Genk. "Met ca. 2.500 ondergrondse parkeerplaatsen en elf bovengrondse gebouwen is het project een uitdaging van formaat. De laatste maanden hebben we intensief gewerkt aan een strikte bouwplanning, in goed overleg met de bouwheer, waarbij we ieder onderdeel van het project in detail hebben uitgewerkt en geoptimaliseerd."
 
Veel aandacht voor minder hinder 
Projectontwikkelaars Chateaux Real Estate en Matexi besteden veel aandacht aan het "minder hinder"-principe. ". We bekijken bij iedere stap hoe we de impact voor de buren kunnen minimaliseren", verduidelijken Philippe Onclin, eigenaar van Chateaux Real Estate, en Tom Van Becelaere, Business Unit Manager Limburg bij Matexi. "De nabijheid van het water is een belangrijk onderdeel van de werflogistiek. Zowel de grondafvoer van de bouwput als enkele belangrijke toevoerlijnen van de werf verlopen via het water. Je kan met binnenstedelijke bouwprojecten wel degelijk een goede balans vinden tussen duurzaamheid en haalbaarheid."
 
Werken starten half januari
"Half januari starten we de bouwwerken van de ondergrondse constructie op", aldus de directie van de THV HOUBEN-STRABAG. "We zullen minutieus en snel te werk gaan. De totale ondergrondse oppervlakte bedraagt 100.000 m2 en zal gerealiseerd worden op een recordtempo. Het eindresultaat wordt een hypermoderne openbare luxeparking. De aansluitende bouwtijd voor de bovengrondse ruwbouwconstructie is geraamd op 12 maanden.” 
 
De bovengrondse gebouwen worden een echt nieuw stadsdeel voor Hasselt. De invulling is gericht op wonen, shoppen en horeca. Het geheel is gekenmerkt door hoogwaardige architectuur naar de hand van architectenbureau De Gregorio & Partners.  Quartier Bleu wordt zonder twijfel een mooie ontwikkeling aan de Blauwe Boulevard. 

De bouwwerken kunnen gevolgd worden via de website van Quartier Bleu.

Terug naar overzicht