Nieuw order van 31,5 miljoen in Genk

De T2-campus is een ambitieus project dat VDAB, SYNTRA Limburg en het autonoom gemeentebedrijf van de stad Genk samen realiseren in het kader van het SALK (Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat). In het complex van 24.400 m2 zullen opleidingen worden verzorgd voor leerlingen, werknemers, werkzoekenden en ondernemers. Vanaf 2018 zullen er dagelijks zo’n 1.300 trainees, jongeren én volwassenen, deelnemen aan inspirerende modules en projecten rond technologie. Het ontwerp is van het Rotterdamse Atelier Kempe Thill en het Antwerpse Osar.

Wim Dries, burgemeester van Genk: “De T2-campus zal gebouwd worden op het Thor Park, vlak langs het monumentale hoofdgebouw van de voormalige mijnsite van Waterschei. De ambitie ligt hoog, want we willen hier het technologische talent ontdekken, stimuleren en ontwikkelen dat Limburg nodig heeft om zijn economisch weefsel te versterken.”

De THV Houben-STRABAG zal het project realiseren. Karel Luyckx van Houben vertelt: "We zijn, als grote Limburgse aannemers, zeer verheugd om dit belangrijke project te mogen realiseren. Zowel Houben als STRABAG is op de site van het Thor Park zeer aanwezig. STRABAG realiseerde hier recent EnergyVille I en IncubaThor. Houben is sinds september gestart aan EnergyVille II. In combinatie werken we momenteel ook aan de restauratie van het Thor Central, het voormalige hoofdgebouw van de mijnsite, dat de laatste rechte lijn ingaat. De samenwerking tussen Houben en STRABAG heeft eerder op diverse werven in Limburg tot succesvolle realisaties geleid en dit zetten we in de toekomst graag door."

 

© Tekst gebaseerd op artikel op Made in Limburg en persbericht Stad Genk

Terug naar overzicht