Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Continuïteit verzekerd bij Houben

21 december 2016

De laatste jaren heeft Houben hard gesleuteld aan de toekomstvisies voor de verschillende ondernemingen. Tijdens dit traject werden verschillende klanten en stakeholders betrokken om na te denken over het onderscheidend vermogen van Houben. Een rode draad bleek telkens de degelijke en betrouwbare uitstraling van het familiebedrijf.

Terug naar overzicht
Continuïteit verzekerd bij Houben

“Het is bijzonder positief om vast te stellen dat onze klanten en relaties ons imago bevestigen”, getuigen Ewald en Lieve Houben-Vanwijck. “Ieder familiebedrijf wil de continuïteit op lange termijn garanderen, en dat is een moeilijke oefening. Veronique en Ignace zijn reeds jarenlang actief binnen de organisatie maar ambiëren voorlopig niet het aansturen van de verschillende entiteiten. Daarom hebben we met de familie gekozen voor een management buy-in. Dit laat ons toe om talent binnen te halen dat zich effectief bindt aan het familiebedrijf door te participeren in het bedrijf als minderheidsaandeelhouder. We zijn dan ook trots om Jan Nuyts voor te stellen als nieuwe gedelegeerd bestuurder bij Houben. Jan zal samen met mij het bedrijf leiden. Jan is een ervaren ondernemer die in het verleden reeds actief was als CEO bij Vasco Group en Baronie Group,” verklaart Ewald Houben, Gedelegeerd Bestuurder van Houben.

 

Unieke kennismaking met Houben

“Na gesprekken met Ewald Houben, kreeg ik de mogelijkheid om mee na te denken over de toekomst bij Houben via uitgebreide strategische sessies in het voorjaar van 2016. Hierdoor heb ik de organisatie en de sector op een unieke manier leren kennen”, zegt Jan Nuyts.  “Houben is meer dan het bouwbedrijf. Alle vennootschappen hebben unieke competenties, mensen en producten. Samen kunnen ze totale oplossingen voor de bouw aanbieden en dat is een deel van de ambitie. In nauw overleg met Ewald zullen we stapsgewijs de nieuwe strategie uitrollen en zo de continuïteit van de respectievelijke bedrijven bewaken op lange termijn. Uiteraard geven we hierbij alle kansen aan de talenten die we in de organisatie ter beschikking hebben.”

 

Karel Luyckx aangesteld als Algemeen Directeur

“De familie Houben heeft mij in 2009 aangetrokken om het bouwbedrijf te versterken. Na zeven boeiende jaren als Technisch Directeur krijg ik nu het vertrouwen om het bouwbedrijf te leiden als Algemeen Directeur”, verklaart Karel Luyckx. “We hebben als familiaal bouwbedrijf de laatste jaren een spectaculaire groei gekend. Daar stopt het echter niet, want we hebben een plan klaar om Houben in de toekomst verder te laten evolueren naar een performante  bouwpartner voor zowel private als publieke opdrachtgevers.” Met een goed gevulde orderportefeuille gaat Houben de toekomst positief tegemoet. “We hebben inderdaad verschillende grote Limburgse projecten kunnen binnenhalen”, bevestigt Luyckx. “We kunnen steeds meer gebruik maken van onze jarenlange knowhow om het verschil te maken bij dergelijke opdrachten. Wij hadden immers steeds innovatie in de genen.”