Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

De werken stoppen,
de kosten niet

Tijden veranderen. Energiekosten stijgen. Bouweisen worden strenger. Door vooraf slim na te denken over het concept van een gebouw voorkomen we dat het de kosten opstapelt door de jaren heen.

Total Cost of Ownership

Voorlopers in TCO

Total cost of ownership is niets nieuws. Veranderingsgericht bouwen maakt al lange tijd deel uit van onze visie. Maar elk jaar opnieuw zien nieuwe ideeën en producten het levenslicht om de langetermijnskost van een gebouw (onderhoud, energie, circulariteit…) te minimaliseren zonder dat de bouwheer inboet aan comfort. Een flexibel gebouw heeft bovendien ook een zeer positief effect op een latere doorverkoopwaarde.

Het Houben-effect

Hoe wij de exploitatiekost zo klein mogelijk proberen te houden? Onze technische projectleiders houden voortdurend de nieuwste ontwikkelingen op de markt in de gaten. Of proberen bestaande producten of toepassingen te optimaliseren zodat ze voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen. Dit alles koppelen we aan de expertise van onze interne studiedienst en vertalen we in gericht advies op maat.

Eigen huis als inspiratie

Met een E-peil van 49, een K-peil van 22, het gebruik van geothermie en betonkernactivering bewijst het Hollandsch Huys, onze huidige uitvalsbasis, dat we al vele jaren het grondleggerschap uitdragen op vlak van duurzaamheid en innovatie. Deze ideeën en principes proberen we ook maximaal door te trekken in al onze projecten vandaag.

Op zoek naar
grondleggers
voor jouw
bouwproject?

Niets belangrijker dan een ijzersterke basis. Van de eerste gesprekken tot de laatste inspanning, wij denken de hele weg met je mee. Hoe we jou het best kunnen helpen, dat bespreken we graag samen.